GetOnline-tapahtuma on tarkoitus järjestää normaalisti syksyllä 2021

Vuonna 2020 GetOnline-tapahtuma jäi järjestämättä sen totutussa muodossa korona-pandemiasta johtuen. Tapahtuma järjestettiin kuitenkin pienimuotoisempana Online-tapahtumana. Projektipäällikkö Joel Rusanen kertoo: “Tänä vuonna tapahtuma on tarkoitus järjestää mahdollisimman normaalisti. Toki seuraamme koko ajan tilannetta ja kuten viime vuonna tarvittaessa mukautamme suunnitelmiamme.” Tapahtuman nettisivut on nyt julkaistu ja tarkoituksena on avata kuluvan vuoden tapahtuman lipunmyynti syyskuun alussa.

Tapahtumaan odotetaan jälleen noin 500 nuorta ja nuorta aikuista Kajaanista sekä sen lähiympäristöstä. Vuosittain tapahtumassa on ollut myös osallistujia aivan koko Suomesta. Näistä oman tietokoneen tapahtumapaikalle on tuonut vuosittain yli 200 osallistujaa ja sen lisäksi paikalla on ollut vuosittain saman verran tai jopa enemmän vierailijoita. Pitkänmatkalaisia on tullut jopa Helsingistä asti. Tapahtuma kokoaakin paljon samanlaisista asioista kiinnostuneita, jotka pystyvät osallistumaan tapahtumanjärjestäjien järjestämiin turnauksiin, mutta myös tapaamaan kavereita, joita he eivät ole aiemmin koskaan nähneet muun kuin internetin välityksellä. Tapahtuma on siten myös hyvin sosiaalinen tilaisuus.

Tapahtumassa tullaan järjestämään tänäkin vuonna kilpailuja useissa peleissä. Näitä pelejä ei ole vielä lopullisesti päätetty, mutta projektipäällikkö Joel Rusasen mukaan Counter-Strike Global Offensive kestosuosikkina ja maailman yhtenä suosituimpana esports-pelinä on varmasti mukana. Tapahtumassa on vuosittain ollut myös muutakin järjestettyä toimintaa peliturnausten lisäksi ja myös konepaikattomille kävijöille on järjestetty mahdollisuus päästä kokeilemaan pelaamista esimerkiksi pelikonsoleilla. Tapahtumasta lähetetään vuosittain kymmeniä tunteja striimilähetystä. Striimissä on juonnettuja lähetyksiä kilpailupeleistä ja sitä kautta välitetään tunnelmaa tapahtumapaikalta.

GetOnline-verkkopelitapahtumia järjestää Garde-Party ry yhdessä yhteistyökumppaniensa kanssa. Yhdistys toimii tapahtuman vastuullisena järjestäjänä ja välivuosi normaalin tapahtuman järjestämisessä on vaikuttanut yhdistyksen taloudelliseen tilanteeseen merkittävästi. Puheenjohtaja Arto Moilasen mukaan yhdistyksen jatkuvuuden kannalta olisi erittäin tärkeää, että tänä vuonna tapahtuma pystyttäisiin järjestämään mahdollisimman normaalissa muodossa. Tapahtuma onkin yhdistyksen tärkein varainhankinnan muoto, jonka kautta yhdistys saa varoja esimerkiksi omien tilojen ylläpitämiseen, joissa yhdistys järjestää toimintaansa ja yhdistyksen toiminnasta kiinnostuneet voivat kokoontua sekä järjestää myös omia pienimuotoisia peli-iltoja. Yhdistys järjestää vuosittain GetOnline-tapahtuman lisäksi pienempiä verkkopelitapahtumia Kajaanin kaupungin nuorisotoimen tiloissa.

Tapahtumaan tarvitaan vuosittain paljon yhteistyökumppaneita. Meillä on useita pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet tapahtuman järjestämisen useiden vuosien ajan, osa aivan tapahtuman alkuajoista lähtien. Toivomme tapahtuman toteuttamisseen mukaan uusia yhteistyökumppaneita, mutta myös uusia tekijöitä. Talkoolaiset ovat tärkeä osa tapahtuman toteuttamista. Projektipäällikkö Joel Rusanen sanoo: “Vuosittain yhteistyökumppanit ja järjestäjät toteuttavat yhdessä hienon tapahtuman lähialueen nuorille ja nuorille aikuisille. Uusia toteuttajia tarvitaan kuitenkin vuosittain. Olen itsekin ollut tapahtumassa mukana asiakkaana ja sitä kautta päädyin mukaan järjestäjäksi.”

GetOnline 2021 -tapahtuman sivut:
http://www.getonline-lan.net

Garde-Party ry:n sivut:
http://www.garde.fi/

Lisätietoja:
Projektipäällikkö, GetOnline 2021
Joel Rusanen
040 750 2602
joel.rusanen (at) garde.fi

Puheenjohtaja, Garde-Party ry
Arto Moilanen
044 328 0543
arto.moilanen (at) garde.fi