GetOnline 2019 Lehdistötiedote 1.10.2019

GetOnline 2019 -tapahtumaan huippunopea 10Gbps nettiyhteys

Garde-Party ry järjestää kuudennentoista kerran Kainuun suurimman verkkopelitapahtuman, joka on myös Pohjois-Suomen toiseksi suurin tapahtuma. Tapahtumaan odotetaan noin 500 tietokonepeleistä kiinnostunutta nuorta. Näistä noin puolet osallistuu tuoden oman tietokoneen tapahtumaan. Yli 3/4 ennakkoon varattavista paikoista on jo mennyt, mutta mukaan mahtuu vielä.

Aikaisemmista vuosista poiketen tapahtumaan on tänä vuonna saatu Kaisanet Oy:n tarjoamana huippunopea 10 gigabitin nettiyhteys. Aiempien vuosien 1 gigabitin yhteys alkoi käymään liian hitaaksi tapahtuman tarpeisiin nähden. Garde-Party ry:n puheenjohtaja Arto Moilanen kommentoi uutta yhteyttä: “Tämä on hieno mahdollisuus tapahtuman kehittämiseksi ja auttaa palvelemaan osallistujien tarpeita entistä paremmin myös tulevina vuosina.” Samalla yhdistys tulee toteuttamaan tapahtuman sisäisen runkoverkon vastaavasti 10 gigabitin yhteyksillä, jolloin osallistujat pääsevät paremmin hyötymään uudesta yhteydestä.

“Meille on tärkeää olla mahdollistamassa ja tukemassa e-urheilua toiminta-alueellamme. Toimivat tietoliikenneyhteydet ovat elintärkeitä niin pelaajille kuin pelien kehittäjillekin ja tässä tapahtumassa Kaisanetin huippunopea ja toimintavarma yhteys pääsee hienosti esille.” kertoo Kaisanetin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Heini Sivula.

E-Urheilu ja kilpapelaaminen vahvasti läsnä tapahtumassa

Tapahtumassa järjestetään aiempien vuosien tapaan useita peliturnauksia. Tänä vuonna pääturnauksena on Counter-Strike Global Offensive -peli, joka on myös valtakunnallisesti ja kansainvälisesti erittäin suosittu ja seurattu peli. Useat osallistuja tulevat tapahtumaan pelkästään osallistumaan turnauksiin, mutta kannustamme osallistujia myös verkostoitumaan ja tutustumaan samoista asioista kiinnostuneiden muiden osallistujien kanssa.

Garde Party ry

Garde-Party ry on kainuulainen syksyllä 2002 perustettu verkkopeli- ja radioamatööriyhdistys, jonka toiminnan juuret juontavat jo 1990-luvun loppupuolelle. Jäseniä on tällä hetkellä noin 80. Yhdistyksen tavoitteena on edistää verkkopelaamista ja radioamatööritoimintaa harrastustoimintana, sekä saada nuoria innostumaan tekniikasta ja tuoda heidät yhteisen harrastuksen pariin. Viime vuosina yhdistyksen toimintaa on laajennettu käsittämään myös esports-valmennustoimintaa. Keväällä 2019 järjestettiin ensimmäinen valmennusrinki, jolle on tulossa jatkoa kuluvan syksyn aikana.

Vuosittain yhdistys järjestää GetOnline-tapahtumien lisäksi myös pienempiä verkkopelitapahtumia, ja radioamatööri-iltoja jäsenilleen, jonne myös yhdistyksen ulkopuoliset ovat tervetulleita mukaan tutustumaan yhdistyksen toimintaan. Olemalla mukana toiminnassa nuoret saavat ainutlaatuisen tilaisuuden tutustua uusiin samanhenkisiin ihmisiin, sekä samalla oppia myös työelämän kannalta tärkeitä vuorovaikutus-, tiimityöskentely- ja ICT-taitoja.

GetOnline 2019 -tapahtuman sivut:

http://www.getonline-lan.net

Garde-Party ry:n sivut:

http://www.garde.fi/

Kuvia & Logot  (saa vapaasti käyttää)

http://www.getonline-lan.net/info/press/

Lisätietoja:

Projektipäällikkö, GetOnline 2019

Sami Pyy

040 041 9249
sami.pyy@garde.fi

Puheenjohtaja, Garde-Party ry
Arto Moilanen

044 328 0543
arto.moilanen@garde.fi

Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Kaisanet Oy
Heini Sivula

044 734 4405
heini.sivula@kaisanet.fi